Бургаски общинар предотврати банков обир
Автор: Екип Burgas24.bg 13:55 / 08.12.2012Коментари ()1230
© Burgas24.bg
Бургаски общинар предотврати среднощен обир в ДЗИ и спаси от крадци касата с парите. Както писахме, екшънът се разиграл на 4 декември около 21 часа на ул. "Стефан Стамболов" в центъра на морския град. Общинският съветник Георги Манев, който живее на крачка от офиса на ДЗИ, тъкмо се прибирал у дома, когато крадците се измъквали с плячката си. Апашите вече били разбили входната врата и докопали металния сейф. 

Двама от тях мъкнели тежката каса, когато Манев се появил с колата си и ги осветил с фаровете. Общинарят веднага се досетил, че срещу него стоят крадци и помислил, че са обрали някого от съседите му в блока. "Щом ги видях с касата, спрях колата, излязох и викнах "Стой на място, въоръжен съм, ще стрелям!". Мъжете обаче не спряха и се опитаха да избягат. Тогава хукнах след тях да ги гоня", разказа общинският съветник. Той почти ги настигнал, когато апашите пуснали откраднатата каса и си плюли на петите. Манев видял, че двамата крадци си имат помощници. 

Други дебнели в близките храсти, за да пазят гърба на "колегите" си. Те обаче не посмели да се намесят в гонката. Минути след като обирджиите зарязали сейфа на място пристигнал дежурният екип на СОТ 161, с който офисът на ДЗИ е свързан. От полицията съобщиха, че касата е открита на около 50 метра от офиса на ДЗИ непокътната. В нея е имало фирмени документи, печати и пари.


Източник: в. "Монитор"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaski-obshtinar-predotvrati-bankov-obir-400913
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.