Успех на поморийски възпитаници от гимназията по туризъм "Алеко Константинов"
Автор: Екип Burgas24.bg 08:54 / 08.12.2012Коментари ()818
©
В навечерието на Никулден, във Фестивален конгресен център за втора поредна година се проведе "Кулинарна изложба Варна - 2012", организирана от Община Варна и Варненска туристическа камара.

Младите готвачи от гр. Поморие Симона Стоянова, Венцислав Бинчев и Хатче Хюсейн впечатлиха журито, което им отреди престижното Трето място за бонбони от чернокоп със сладко от зелени домати, сотирани аспержи, върху аспик от морски дарове" в категория "Предястие". Учениците спечелиха симпатиите на всички гости на мероприятието с младостта си и големия хъс за работа.

В кулинарното състезание участваха 11 отбора на хотелски комплекси, елитни ресторанти от региона, Кулинарна Академия HRC гр. Добрич, колежи по туризъм и професионални гимназии по туризъм от гр. Варна и гр. Поморие.

На изложбата бяха представени ястия изцяло направени от морски деликатеси. Впечатление правеха десертите, които също бяха на рибна основа.

Непосредствено след завръщането, учениците се срещнаха с кмета Иван Алексиев, за да споделят впечатленията си от съревнованието с професионалистите в кулинарията и да изразят радостта си от спечелената награда.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Uspeh-na-pomoriiski-vuzpitanici-ot-gimnaziyata-po-turizum-Aleko-Konstantinov-400846
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.