Прекратиха досъдебното производство за смъртта на Ролф Гремел
Автор: Екип Burgas24.bg 15:51 / 19.11.2012Коментари ()716
© Bulfoto
Окръжна прокуратура-Бургас прекрати досъдебното производство, по повод смъртта на германеца Ролф Гремел. Това съобщават от Окръжна прокуратура. Греммел почина в бургаския арест на 31 август тази година. По време на разследването е установено че ден преди смъртта си той бил привлечен като обвиняем за извършено убийство на Хенри Щернберг, германски гражданин и същият бил задържан с прокурорско постановление.

С определение на Окръжен съд-Бургас на 31 август на Ролф Гремел е била наложена постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража", която да търпи в ареста в Бургас. В 16,45 ч. същия ден бил приведен в ареста, в отделно помещение, което обитавал сам. Той е разполагал с химикал, хартия и бръснарско ножче, което разглобил и извадил режещата част - метални пластини. С тях отрязал парче коаксиален телевизионен кабел с дължина 180 см., част от структурното окабеляване на ареста. На лист хартия собственоръчно написал предсмъртно прощално писмо адресирано до приятелката му Соня Майснер. С одеяло прикрил тази част от килията, където се намирала тоалетната чиния. Зад така образуваният параван завързал едната част на телевизионния кабел за металната рамка на леглото, а другата завързал около врата си и се обесил. Смъртта му била установена към 22,40 ч. от постовия полицай.

От събраните по делото доказателства безспорно се установява, че Ролф Гремел сам е планирал и реализирал настъпилата смърт, т.е. касае се за самоубийство.
По време на разследването е констатиран пропуск в организацията и дейността по охрана на живота и здравето на задържаните в ареста лица, а именно - наличие на свободен достъп до телевизионен кабел със значителна дължина. Не е установена пряка причинно-следствена връзка на констатирания пропуск с разследваната смърт, като е прието, че се касае за административно нарушение, което ангажира единствено дисциплинарна отговорност на допусналите го длъжностни лица.




Още по темата: общо новини по темата: 10
05.09.2012 »
04.09.2012 »
02.09.2012 »
01.09.2012 »
31.08.2012 »
30.08.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Prekratiha-dosudebnoto-proizvodstvo-za-smurtta-na-Rolf-Gremel-396112
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.