33 наказателни постановления за 40 500 лева е издала бургаската екоинспекция през октомври
Автор: Екип Burgas24.bg 13:22 / 11.11.2012Коментари ()627
©
33 наказателни постановления в общ размер на 40 500 лева е издала бургаската екоинспекция през октомври, съобщиха от РИОСВ - Бургас. В резултат на контролната дейност на инспекцията през октомври са съставени петнадесет акта и наложени седем текущи месечни санкции. За констатирани нарушения по Закона за защитените територии са съставени са 10 акта на физически лица - 3 бр. за нарушаване режима на Резерват Ропотамо - за навлизане с МПС и джетове, 6 бр. за навлизане с МПС в ЗМ "Устие на р. Велека", 1 бр. за извършване на дейности и строителство в частен имот в ПП "Странджа" без съгласувателни и разрешителни документи. 

По повод жалби на граждани през месец октомври са организирани две комисии за разпространение на неприятни миризми около площадките на нефтопреработващото предприятие и мина "Черно море Бургас". Установено е разпространение на неприятни миризми от производствената площадка на нефтозавода, за което предстои налагане на санкция. 

От проведена през месец август комисия за установяване разстоянието на разпространение на неприятни миризми от производствената дейност на голям завод в Бургас за производство на дървени плоскости, е наложена текуща месечна санкция в размер на 5 000 лева, считано от 16 август.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/33-nakazatelni-postanovleniya-za-40-500-leva-e-izdala-burgaskata-ekoinspekciya-prez-oktomvri-394105
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.