Стартира проект за безопасност на труда във вилно селище Дюни
Автор: Екип Burgas24.bg 16:50 / 06.11.2012Коментари ()1070
©
Днес на официална пресконференция в присъствието на журналисти и браншови организации бе представен проектът на Дюни АД "Безопасен труд във вилно селище Дюни". Проектът е по схема BG051PO001-2.3.02: "Безопасен труд" и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Ръководителят на проекта Красимира Иванова говори за целите на проекта - да се подобрят условията на труд във вилно селище Дюни при спазване на нормите и изискванията на законодателството по безопасност и здраве при работа.

В рамките на една календарна година, считано от 10.09.2012 г. - ще бъде осигурена по-надеждна защита на 750 човека от предприятието като се набавят нови лични предпазни средства и облекло, които отговарят на европейската норма за качество EN. 60 човека ще бъдат обучени за работа с нова система за сигнализиране и реакция при бедствия, аварии и инциденти, което ще се повиши ефективността на новата система, както и реакцията на работещите, в случай на риск. Ще бъде извършен анализ на състоянието и ще се проектира организацията на трудовата дейност на Дюни АД в посока на максимална безопасност.

Оптимизацията засяга всички 995 служители - от ръководни служители, аналитични и приложни специалисти до помощен персонал и такъв - зает в услуги: охрана, търговия, квалифицирани производствени работници, оператори на машини, съоръжения и транспортни средства, както и нискоквалифицирани работници.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Startira-proekt-za-bezopasnost-na-truda-vuv-vilno-selishte-Dyuni-393007
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.