Цветан Цветанов стана почетен карабинер
Автор: Екип Burgas24.bg 16:41 / 06.11.2012Коментари ()1023
© Burgas24.bg
Вътрешният министър Цветан Цветанов бе обявен за почетен член на карабинерите в Италия. Пресцентърът на МВР съобщава, че министърът се е срещнал с министъра на вътрешните работи на Италия Ана-Мария Канчелиери.

"Използвах срещата, за да благодаря за неизменната подкрепа на Италия за присъединяването на България към Шенген. С г-жа Канчелиери обсъдихме съвместните операции "Кокаинови крале" и "Шок", а също и взаимодействието в рамките на Европол и Интерпол. Акцент в разговора бе съвместният проект България-Италия-Франция за борба с организираната престъпност в целия Европейски съюз, съобщи българският вътрешен министър.

Цветанов се е срещнал в Италия и с главнокомандващия Карабинерните войски генерал Леонардо Галители. Срещата е била в Главното командване на Карабинерните войски, разположено в римската казарма "Адзолино Адзон", която носи името на загиналия през 1943 година генерал и тогавашен главнокомандващ.

Министър Цветанов е в Рим за участие в 81-ата Генерална асамблея на Интерпол и провеждащата се в Рим министерска среща на тема "Предизвикателства за полицията, изправена пред съвременното насилие".



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Cvetan-Cvetanov-stana-pocheten-karabiner-393000
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.