Нови възможности за младежите от Поморие и региона с "Борса на младежки идеи"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:02 / 06.11.2012Коментари ()475
©
Младежки информационно-консултански център "МИКЦ - Астика - Бургас" проведе информационен ден по повод престояща първа "Борса на младежки идеи".

Събитието се проведе в център "Св. Георги" - град Поморие. То бе подкрепено и организирано със съдействието на Община Поморие и Община Бургас, които са партньори на младежката фондация "Астика", по Националната програма за младежта (2011-2015). На срещата бяха поканени и присъстваха младежи, учители, директори на училища, представители на бизнеса, НПО и други институции, подкрепящи развитието на младежите в региона.

Целта на "Борсата на младежки идеи" е да срещне активните младите хора с подкрепящи ги организации, които да ги подпомогнат при реализацията на техните творчески проекти и идеи в областта на културата, изкуството, опазване на околната среда, защита на животните, социални дейности и други дейности.

По време на информационния ден всички участници имаха възможността да се запознаят в детайли - как ще се проведе "Борсата на младежки идеи", както и какви са задачите на всеки един от участниците в нея. По време на събитието бе проведена симулация, чрез която всеки един от младежите имаше възможност да оформи и представи своята бъдеща идея, така както това ще се случи на самата "борса". За подготовката младежите бяха разделени в работни групи, за да проиграят моделите на идеите си след което бяха представени по двойки от избран от тях говорител на групата.

На предстоящата "борса" младежите ще имат възможността в рамките на 4 минути да предоставят по атрактивен начин своята идея, както и да срещнат бизнеса, месната власт и граждански организации. В лицето на своите бъдещи партньори младежите ще имат възможността да получат материална помощ, консултация или подкрепа под формата на услуга, в замяна те могат да предоставят доброволен труд.

Целта на предстоящата инициативата е да мотивира младежите да провокират търсене - за ефективна подкрепа на творческите си идеи, както и да предложат в замяна равностойно предлагане на доброволен труд. Когато търсенето и предлагането срещне интересите на двете страни, участници в борсата ще подпишат споразумение за своята сделка. По време на "Борсата" важи правилото да не се говори за пари.

Борсата на младежки идеи ще се състои на 22.11.2012г., в Поморие от 18 часа.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Novi-vuzmozhnosti-za-mladezhite-ot-Pomorie-i-regiona-s-Borsa-na-mladezhki-idei-392964
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.