Хора с увреждания от Бургас изработват сувенири от стари вестници
Автор: Екип Burgas24.bg 14:40 / 05.11.2012Коментари ()1097
Сдружение "Социален център"- Бургас и творческата работилница на хората с увреждания към сдружението подготвят изложба за Международния ден на хората с увреждания. Това съобщи Марионела Стоянова, председател на Сдружение "Социален център" - Бургас, към която функционира Творческата работилница за хора с увреждания. Изложбата ще бъде открита в навечерието на трети декември, когато се отбелязва този ден.

"Ние ще подредим експонати, изработени в творческата работилница, като изложбата ще бъде открита на 22 ноември от 18.00 часа в зала "Петя Дубарова" на Културен център Морско казино. Експонатите са сувенири, изработени изцяло от стари вестници. Ще има много кошнички, панери, салфетници - това са сувенири, които и по-рано сме показвали. Новото е, че ще има изработени и различни архитектурни и исторически паметници, също изработени от стари вестници. Надяваме се това да предизвика интереса и впечатли хората, които ще посетят изложбата", каза Стоянова.

Тя допълни, че участниците в творческата работилница вече са започнали да подготвят и Коледни картички, като част от тях също ще бъдат експонирани по време на изложбата. Към момента 17 бургазлии с увреждания посещават творческата работилница, като всеки си избира деня в който ще твори там. Самата работилница функционира ежедневно и е алтернатива на Дневен център за възрастни лица с увреждания физически или умствени. Гражданите, които посещават работилницата са на възраст над 18 години. В творческата работилница се използват предимно стари вестници за изработката на сувенирите и елементите от тях, но в последно време като материал за моделиране се ползва и текстил. Част от експонатите се изработват и чрез техниката декупаж, посочи Марионела Стоянова.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Hora-s-uvrezhdaniya-ot-Burgas-izrabotvat-suveniri-ot-stari-vestnici-392645
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.