Ремонтите по пътищата в Бургаско продължават
Автор: Екип Burgas24.bg 09:11 / 02.11.2012Коментари ()767
Влажни на места са пътните настилки в региона. Рано сутринта на много места имаше мъгла. Пътят Царево-Ахтопол-Резово е отворен, но на моста между Варвара-Ахтопол и до къмпинг Делфин движението се извършва в една лента, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура. Рехабилитация се извършва на пътя Елхово - Бургас.

Ремонтни дейности има по пътя Бургас-Маринка-Звездец-Малко Търново и на пътя Карнобат- Шумен. Текат дейности по разширението на пътния участък от кв. Сарафово до Поморие от пътя Бургас - Слънчев бряг. Поради това в района на Поморие има ограничение на скоростта до края на годината.

Затворен е Дюлински проход за движение на товарни моторни превозни средства. Обходният маршрут е Варна-Обзор-Слънчев бряг. Кръстовището Созопол-Приморско между вилно селище "Каваци" и ваканционно селище "Дюни" е затворено за движение. Забранено е преминаването на камиони над 10 тона по пътя Черница - Сунгурларе - Чубра, както и на камиони над 20 тона по пътя Провадия - Айтос. По надлеза на пътя Бургас-Созопол, край м. "Ченгене скеле", е забранено движението на превозни средства с тегло над 3,5 т. По пътя Карнобат - Драганци при км 47+400 движението се извършва по временна пътна връзка и така ще е до края на годината.

Общо пет стационарни камери на КАТ следят за превишаване на скоростта в областта. Едната е монтирана до бензиностанция след края на автомагистралата на входа на Бургас. В пътната отсечка ограничението на скоростта е 90 км/ ч. Две от камерите са разположени по пътя Бургас - Созопол. Едната е на спирка Моряк, след отбивката за парк Отманли и село Ясна поляна, а другата на разклона за село Атия /до военноморската база/. Другите две са на пътя Бургас - Слънчев бряг. Едната се намира малко преди бившия къмпинг Европа, а другата е преди град Ахелой. Освен стационарните в Бургаска област работят три мобилни камери, монтирани в необозначени автомобили на "Пътна полиция".

Източник: Радио "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Remontite-po-putishtata-v-Burgasko-produlzhavat-391957
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.