Община Приморско участва в "Общините за развитие на туризма"
Автор: Екип Burgas24.bg 14:09 / 02.10.2012Коментари ()695
©
Община Приморско взе участие в най-мащабното събитие за българските общини в сферата на туризма - Национален преглед - конкурс "Общините за развитие на туризма", който се проведе в Пловдив на 27 септември - Световен ден на туризма.

Морският град се представи с атрактивен щанд, на който посетителите имаха възможност да се запознаят със забележителностите на Приморско. Акцент бе поставен на тракийското светилище Беглик Таш. Големите пясъчни плажове, р. Ропотамо, местността Аркутино и Странджа планина присъстваха в специално изработени от общината дипляни.

В рамките на Националния преглед се проведе и конкурс за община с най-голям принос за развитието на туризма в България. В конкурса се включиха 77 общини и бяха номинирани над 680 участници от местния бизнес - инвеститори, партньори, дарители, фирми-производители, места за настаняване, заведения за хранене, атракциони, туристически обекти, работещи за съхраняване на българските културно-исторически традиции и занаяти, институции и НПО, фирми за инфраструктура и транспорт.
Целта на конкурса бе да привлече вниманието върху приноса на общините за развитието на туризма в отделните региони на страната, да популяризира постигнатото от българските инвеститори, да сподели добри практики и да мотивира местната инициатива за постигане на качествен туристически продукт.

Отличените общини и фирми, участвали в конкурса, бяха наградени с грамоти на тържествена церемония.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Obshtina-Primorsko-uchastva-v-Obshtinite-za-razvitie-na-turizma-384797
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.