Ученичка на Мая Плисецкая ще преподава в НУМСИ
Автор: Екип Burgas24.bg 10:42 / 19.09.2012Коментари ()930
©
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ученичка на легендарната балерина Мая Плисецкая ще преподава през новата учебна година в Националното училище за музикално и сценично изкуство "проф. Панчо Владигеров" в Бургас. Лилианна Ушпурене е от година в България и ще води часовете по класически танц на децата от 1-ви, 2-ри и 5-ти клас. Лили, както я наричат нейните възпитаници е завършила балетно училище и института по култура в Минск със специалност хореография. До скоро тя е била преподавател по балет в училище в Москва. Танцувала е на сцените на много оперни театри.

Прима балерината на Бургаска опера Галина Калчева ще продължи и през тази година да предава своя опит и знания на учениците от 10-ти 11-ти и 12 клас, които са се посветили на балетното изкуство. Тя е ученичка на Евгения Кръстева и проф. Петър Луканов и е балетен педагог в музикалното училище от 2003 година.

Танцувала е централни партии в балетите "Лешникотрошачката","Нестинарка", "Тривърхата шапка", "Дон Кихот" "Жизел","Кармен", "Ромео и Жулиета" и мн. др.

 

Любимецът на бургаската театрална публика Валери Еличов ще води през новата учебна година часовете по актьорско майсторство на 12-ти клас. Той е актьор в бургаския драматичен театър "Адриана Будевска" и е известен на публиката с ролите си в пиесите "Мандрагора" "Арсеник и стари дантели" "Двамата веронци" "Без зестра" "Дядо коледа е боклук" "Районна болница" "Плешивата певица" "Татко Юбю", "Смъртта на търговския пътник", "Полковникът птица" и много още.

Чаровната актриса Невена Цанева ще преподава на по- малките таланти по специалност "Актьорско майсторство". Невена е позната на бургаските театрали от многобройните роли претворени на сцената на театъра.

Актьорът от Държавен куклен театър -Бургас Георги Минков , също ще преподава в учебното заведение. Познат от ролите си в пиесите: "Жабокът цар" , "Малкият мук" , "Червената шапчица" , "Спящата красавица" , "Принцесата и свинарят" , "Тумба лумба" "Писмо до Дядо Коледа" , "Принцесите и змеят". Жоро ще преподава по куклено актьорско майсторство.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Uchenichka-na-Maya-Pliseckaya-shte-prepodava-v-NUMSI-381342
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.