Над 100 души от БЧК ще тренират действия при бедствия и кризи
Автор: Екип Burgas24.bg 09:55 / 02.09.2012Коментари ()471
Българският Червен кръст организира от 2 до 5 септември 2012 г. на учебния полигон на ОУ "Пожарна безопасност и защита на населението" (в кв. "Меден рудник" в Бургас) национално учение на доброволните екипи за действие при бедствия и извънредни ситуации.

В учението ще участват над 100 души: от Националния екип за работа при бедствия, аварии и катастрофи, членовете на 11 доброволни екипа на областните организации на БЧК и на един младежки авариен екип, пет представители на Планинската спасителна служба с две служебни кучета и други експерти и специалисти на Българския Червен кръст и на партньорски организации.

Учението се провежда в национален мащаб с доброволни екипи на БЧК, действащи в различни направления. Действията на екипите са в условията на реални инциденти, създадени по конкретна обстановка. Изготвен е фиктивен сценарий. Доброволците ще тренират издирване и спасяване на пострадали след земетресения и наводнение, оказване на първа помощ, оказване на първа психологична помощ и психосоциална подкрепа, евакуация на пострадали, търсене на изгубени в пресечена местност, регистрация и издирвания, организиране на взаимодействието между екипите на БЧК и партньорите, откриване на приемателни центрове , изграждане на лагери и други.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nad-100-dushi-ot-BChK-shte-trenirat-deistviya-pri-bedstviya-i-krizi-377617
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.