Хотелът на Мая Илиева още търси собственици, няма мераклии
Автор: Екип Burgas24.bg 09:05 / 24.08.2012Коментари ()750
Бутиковият "Дюн" все още търси собственици. Най-известният хотел в Слънчев бряг, собственост на Мая Илиева, е на тезгяха повече от пет години.

Малко след убийството на боса на "ВАИ холдинг" Жоро Илиев, вдовицата му обяви бижуто на плажа тайно за продан. Въпреки че хотелът е архитектурно постижение, с луксозно обзавеждане и нестандартни дизайнерски решения, "Дюн" все още няма нов собственик. Хотелът е вдигнат върху пясъчни дюни, откъдето е и името му. Дълго време висеше проблемът със законността му и не можеше да се стигне до сделка.

Констативен акт на ДНСК, че част от него е незаконна, плашеше купувачите. След няколко години съдебни битки Мая Илиева спечели делото в съда и актът падна. Той обаче стана непродаваем в годините на кризата и никой не се осмели да извади 13 млн. евро, за колкото се говореше, че е обявен. Тази година през юни офертата за сградата беше пусната и в сайт за недвижими имоти. Цената, за която се продава "Дюн", е 10 млн. евро без ДДС.

16-етажен хотел, кацнал на хълм над центъра на Разград се оказа най-непродаваемият имот в града. Гигантският билдинг, пуснат в експлоатация в последните години на соцепохата, се оказа невъзможно голям за скромния клиентски поток от туристи в малкото градче. През 2007 г. Агенцията за държавни вземания пробва да го продаде, но никой тогава не пожела да брои исканите 6,5 млн. Пет години по-късно, след няколко неуспешни търга без кандидат-купувачи, цената му е свалена с близо 75%.

Източник: в. "Стандарт"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Hotelut-na-Maya-Ilieva-oshte-tursi-sobstvenici-nyama-meraklii-375619
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.