Искат 25% увеличение на полицейските заплати
Автор: Екип Burgas24.bg 09:42 / 20.08.2012Коментари ()479
© Burgas24.bg
Синдикалната федерация на служителите в МВР поиска увеличение на заплатите в системата с 25 %. Основният мотив на синдикалистите е, че "такова увеличение би компенсирало до известна степен намаляването на доходите на служителите в резултат на инфлационни процеси и липсата на реално увеличение на заплатите и на каквито и да е бонуси или допълнително материално стимулиране през последните години."

Синдикалистите искат също така законодателни промени, които да гарантират физическа неприкосновеност на полицаите, както и да се даде възможност за работа извън трудовите отношения с МВР.

В писмо, изпратено до медиите, полицейският синдикат заявява, че ако не се стигне до споразумение с ръководството на МВР, през септември ще има протест.

Основните мотиви за поставяне на този ултиматум от страна на Федерацията пред ръководството на МВР е, че в последните 3 години се обещават законодателни промени, които все още са в процес на обсъждане, допълват от полицейския синдикат. От СФСМВР заявяват, че нямат време, желание и възможност да провеждат преговори още 6 месеца, тъй като е наложително техните искания да бъдат отразени в бюджета на МВР за 2013 г.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Iskat-25-uvelichenie-na-policeiskite-zaplati-374641
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.