Нокти вместо косми растат върху жена
Автор: Екип Burgas24.bg 10:01 / 14.08.2012Коментари ()938
©
Шанина Айсом
Употребата на стероиди разболя 28-годишната американка Шанина Айсом от странна болест - от космените й фоликули вместо косми растат нокти. Студентката попаднала в болницата през 2009 г. с астматичен пристъп, за да нормализират състоянието й, лекарите изписали стероиди, съобщава вестник "Дейли Мейл".

Изданието отбелязва, че тя имала алергична реакция към препарата, кожата й започнала да я сърби, а няколко часа след приема на лекарството по краката на пациентката се появили черни цицини.

Лекарите от Мемфис пробвали редица методи за лечение на пациентката с необичайната кожна болест. По думите на Айсом, тя е била лекувана от редица болести, от псориазис и екзема до стафилококова инфекция. Нито едно от леченията не дало резултат, нито един тест не могъл да определи от какво е болно момичето.

През 2011 г. Айсом, която била определена като медицинска загадка, се съгласила да бъде приета в болницата Джон Хопкинс в Балтимор. Лекарите на здравното заведение установили, че от космените й фоликули по тялото й вместо косми растат нокти.

В момента, за да притъпи симптомите на заболяването, Айсом трябва да взима 17 препарата. "Не можех да ходя, не можех да седя. Сега мога малко да се разхождам с бастун, а понякога даже и без него", казва тя в интервю за WAFB News.

По нейните думи, общата стойност на диагностиката и лечението й за последните три години възлиза на 250 000 долара, 160 000 от които Айсом засега не е в състояние да изплати.



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Nokti-vmesto-kosmi-rastat-vurhu-zhena-373333
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.