Кукички за крадене на дрехи продават в интернет
Автор: Екип Burgas24.bg 12:53 / 08.08.2012Коментари ()850
© Burgas24.bg
Устройство за улеснение на краденето на дрехи от магазините се продава свободно в интернет, информира bТV. Става въпрос за кукички, които махат алармите, които пищят при опит за кражба на дрехи.

Устройството може да се поръча свободно по интернет. Досега обявата е видяна от над 30 души. Устройството действа срещу един определен вид аларма, който, обаче, се смята за най-надежден и е най-разпространен. Това обясняват от охранителна фирма, която продава аларми за дрехи.

Голяма част от магазините в България ползват такива аларми. Това, обаче, не спира крадците, които понякога направо късат алармата от дрехите, за да могат да ги отмъкнат по-лесно. Най-крадливи са непълнолетните, които нанасят най-големи загуби на магазините за дрехи.

Според собствениците на магазини, продажбата на кукичките е чиста кражба. Те струват 50 лв. Смята се, че устройството може да бъде пуснато в продажба само от вътрешни хора. Обаче няма закон, по който продавачът да може да бъде наказан. Под обявата за продажба в интернет изрично е написано, че сайтът и продавачът не носят отговорност за последствията от използването на кукичката.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Kukichki-za-kradene-na-drehi-prodavat-v-internet-372084
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.