Обновяват училището в "Долно Езерово"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:24 / 31.07.2012Коментари ()566
След като през миналата година учебният корпус в ОУ "Христо Ботев" в бургаския квартал "Долно Езерово" беше основно ремонтиран, това лято предстои да бъдат обновени учителският блок и физкултурният салон в сградата.

"Лукойл Нефтохим Бургас" подпомага ремонтните дейности със 70 000 лв. Предвижда се подмяна на дограмата и обновление на фасадата на корпуса. Ремонтът е продължение на стартиралите през миналата година строително-монтажни дейности, при които беше извършено вътрешно и външно пребоядисване, подмяна на дограма и отоплителна инсталация, монтиране на хидроизолация. Така тази есен училището ще посрещне обучаващите се в него над 230 ученика в изцяло обновен вид и с по-добра енергийна ефективност.

Масивната четириетажна сграда на ОУ "Христо Ботев" е строена в средата на 70-те години на миналия век. До преди две години тя не беше ремонтирана. Благодарение на Община Бургас и подкрепата на Лукойл въпреки 40-годишната си история, училището все повече се доближава до съвременните стандарти на образователната инфраструктура, предлагайки комфортна и стимулираща среда за учене.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obnovyavat-uchilishteto-v-Dolno-Ezerovo-370293
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.