Общинският съвет в Царево гласува за два нови европроекта
Автор: Екип Burgas24.bg 12:35 / 06.07.2012Коментари ()703
©
Заради възможността Община Царево да кандидатства с нови два проекта, бе свикано 10-то заседание на ОбС - Царево. Единият е по ОП "Развитие на човешките ресурси" - Приоритетна Ос4: Подобряване на достъпа до образование и обучение. Проекта "Заедно можем повече" е в партньорство със Сдружение "Българско сдружение за личностна алтернатива" - ОДЗ "Ален мак" гр.Царево и СОУ "Н.Й.Вапцаров" гр.Царево.

Предвижда се след одобрение на проекта и подписване на договор за безвъзмездна финансова помощ, да се подобри образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Вторият проект за кандидатстване, който подготвя Община Царево, е по Мярка 313 - Насърчаване на туристическите дейности по Програма за развитие на селските райони 2007 - 2013. Проектното предложение е с наименование "Пътят на нестинарството".

За да се кандидатства по проектите е необходимо решението на общинския съвет. Тези две основни предложения на Кмета инж.Георги Лапчев гледаха общинските съветници на заседание, днес от 11.00 ч.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Obshtinskiyat-suvet-v-Carevo-glasuva-za-dva-novi-evroproekta-364652
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.