Бургазлии активни в пращането на рецепти за ресторанта на о. "Св. Анастасия" | ||||||
| ||||||
Само за първия ден за няколко часа на електронната поща на пресцентъра на общината са постъпили над десет рецепти. Най-предлаганата манджа е "миди по бургаски" с черупки или без, каза Весела Йорданова, директор на дирекция "Маркетинг, култура и връзки с обществеността". "Вариантите са всякакви, но други рецепти до сега не са постъпвали. Може би това се дължи на факта, че бургазлии знаят, че едни от най-хубавите миди по Южното Черноморие са именно от остров Света Анастасия, където има естествена мидена плантация. Тези рецепти, след като ги селектираме и изберем най-старите и интересните ще влязат в менюто на ресторанта", каза Йорданова. Тя допълни, че една от интересните рецепти за приготвяне на миди по бургаски с черупки е, че те задължително трябва да бъдат изчеткани с четка и измити поне 20 пъти. Ако се пропусне поне един път измиване вкусът им няма да е същият както на оригиналната рецепта. Предвижда се ресторантът "100 години назад" да е еко. Вече приключват процедурите по избор на изпълнител на реставрационните и строителни дейности на територията на острова. В момента тече 14 дневния срок за обжалване. Тече и процедурата по надзора. От август - септември ще започнат реалните дейности по реставрация на сградите на остров Света Анастасия, посочи Йорданова. Тя допълни, че предстои обявяването на втора кампания, но този път за събиране на семейни лековити рецепти за билкови чайове, отвари и илачи. Те ще бъдат приготвяни в лекарната /билкарна/ и ще се предлагат на посетителите на острова. Източник: Радио "Фокус" |
Още по темата: | общо новини по темата: 64 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница |