Работници се обгазиха в помпена станция в Поморие, в тежко състояние са
Автор: Екип Burgas24.bg 12:36 / 04.07.2012Коментари ()858
© Burgas24.bg
Днес около 11.00 ч. в Районно управление «Полиция» - Поморие е получено съобщение за инцидент, възникнал в помпената станция на ВИК - Поморие, разположена до автогарата на града в кв. "Св. Георги", при който пострадали четирима работници.

Констатирано е, че мъжете извършвали ремонтни дейности в помпената станция, подаваща отпадъчните води към пречиствателната станция на Поморие, като в ремонтираното от тях помещение, вероятно от предната вечер се натрупали голямо количеството амонячни и азотни изпарения от отпадъчните води. При влизане в помещението работниците се обгазяват, като не успели да излязат на чист въздух и паднали на земята.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили патрулни полицейски автомобили от Районно управление «Полиция» - Поморие, екипи от бургаския спешен център и аварийно-спасителни екипи от Областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас.

Районът около местопроизшествието е отцепен, като пострадалите са изведени от загазованото помещение и откарани към бургаската болница в тежко състояние. След измерване на показателите на въздуха е констатирано, че за населението и туристите в Поморие няма опасност за живота, тъй като отделените изпарения били в концентрирано състояние единствено в ремонтираното помещение.

По предварителни данни един от пострадалите работници е от Поморие, а останалите трима от Бургас. Самоличността им в момента е в процес на установяване. Работата по случая продължава.




Още по темата: общо новини по темата: 2
05.07.2012 »
04.07.2012 »
Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Rabotnici-se-obgaziha-v-pompena-stanciya-v-Pomorie-v-tezhko-sustoyanie-sa-364122
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.