Нели Бойчева: Изключително голяма е популацията на комари в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:27 / 12.06.2012Коментари ()1045
© Burgas24.bg
Заради метеорологичните условия - висока влажност и високи температури популацията на комари в Бургас в момента е изключително голяма, каза Нели Бойчева, началник на "Дезинфекционната станция".

Заради дъждовете се забави тази година с около 10 дни третирането срещу комари в града. От вчера с опушване с течен ерозол продължава третирането срещу полово зрялата форма на комари. Заради голямата им популация в ранните сутрешни часове се третират площи и с т. нар студен аерозол, освен обработката вечер. Това ще продължи до края на юни като се акцентира върху паркове и кварталите на Бургас.

Бойчева посочи, че продължава и третирането срещу кърлежи като се работи и в междублоковите пространства и рисковите зони в парковете. "Работим с препарати, които са биоразградими, не се натрупват в околната среда и на практика след разреждане с вода са безвредни за хора и животни. Единствено трябва да се спазват карантинни срокове особено що се касае третирането на площи срещу кърлежи. Ще продължим работа и през целия активен сезон", допълни Бойчева. За годишните дейности на "Дезинфекционната станция" в града се отделят средства от порядъка на 120-150 хил. лева.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Neli-Boicheva-Izklyuchitelno-golyama-e-populaciyata-na-komari-v-Burgas-358732
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.