Басейнът на Минералните бани ще отвори около 15 юни
Автор: Екип Burgas24.bg 14:49 / 29.05.2012Коментари ()915
©
Все още басейнът на Минералните бани в Бургас не е отворен и се подготвя за лятото. Живко Иванов, управител на ОП "Спортни имоти, паркинги и гаражи", които стопанисват тези съоръжения, каза че в момента басейна все още не е отворен за посещения, но се надява към 15 юни да се отвори.

В момента се извършва и малък ремонт на прилежащата инфраструктура и се прави проверка на филтрите. Още от миналата седмица обаче работи другия открит басейн в Бургас този във Флората. Въпреки това той на практика не става за ползване заради валежите тези дни в Бургас. Отоплителната инсталация там функционира, но към момента не се ползва, тъй като дъжда бързо смъква температурата на водата. Към края на седмицата според прогнозите времето би трябвало да се оправи и Иванов се надява басейна да се ползва вече от бургазлии. За там бяха предвидени и специални трибуни, които обаче това лято няма да се монтират.

"За съжаление за трибуните не остана време, но се надявам през есента да стартираме тази обществена поръчка, за да можем през зимата да изградим тези трибуни. Причината е че закъсняхме с изготвянето на работния проект", обясни Иванов. Тъй като и двата басейна се ползват от спортни клубове, още преди месец е направена среща клубовете по плуване и водна топка, след което са изготвени графици, в които могат да ползват басейните. Предвидени са състезания, първото от които ще е след 2-3 седмици, но на 9-10 юни ще има демонстрации за деца по плуване и други водни спортове, включително и гмуркане.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Baseinut-na-Mineralnite-bani-shte-otvori-okolo-15-yuni-355283
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.