Последиците от дъждовете в Руенско - нарушени пътни настилки и наводнени къщи
Автор: Екип Burgas24.bg 12:04 / 29.05.2012Коментари ()722
© Burgas24.bg
Нарушени пътни настилки и няколко наводнени къщи са последиците от проливните дъждове за община Руен. Заместник-кмета Иб Мустафа каза, че няма нищо сериозно и хората там си помагат сами. Къщите, които са пострадали вече са отводнени от собствениците им. Частично разрушена е пътната настилка към няколко села в горната част на общината - към с.Речица и с. Добра поляна.

"Ние в община Руен сме търпеливи и не се оплакваме, хората си помагат сами", каза зам.-кмета. Няма и сериозни щети в община Карнобат, където валежите бяха значителни. По думите на кмета Георги Димитров валежите макар и в по-голямо количество са си нормално природно явление. Там е нямало наводнения, а язовирите на територията на общината където се е наложило са се изпускали контролирано.

"Може би има малко поражения върху част от посевите и то есенниците - полягане на есенници или заблатяване. Мисля че няма нищо сериозно по лозята, няма видими щети", каза още кмета на общината.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Posledicite-ot-duzhdovete-v-Ruensko-narusheni-putni-nastilki-i-navodneni-kushti-355211
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.