Национална работна среща за опазване на китоподобните ще се проведе в Поморие
Автор: Екип Burgas24.bg 08:37 / 29.05.2012Коментари ()683
© Burgas24.bg
Инициативата е част от проект "Пилотни дейности за фотоидентификация на китоподобни (делфини) по южното Черноморско крайбрежие на България".

Проектът се изпълнява от СНЦ Зелени Балкани и е подкрепен от Секретариата на ACCOBAMS (Споразумение за Опазване на китоподобните в Черно море, Средиземно море и съседния Атлантически регион).

Срещата ще се проведе днес от 10 ч., в Посетителския център на Поморийско езеро. Тя цели да подобри координацията между ключовите институции и експерти, работещи в тази област, както и да обобщи наличната информация, свързана с опазването и проучването на китоподобните в българската акватория на Черно море. Сред участниците са експерти от структурите на МОСВ, научните институции, НПО и др.

На срещата ще бъде обсъдено състоянието на популацията на делфините в нашата акватория, както и Планът за опазване на китоподобните в Черно море. Водещи експерти по темата ще изнесат данни от последните проучвания за изхвърлените делфини по брега на българското Черноморие. Всеки от участниците ще има възможност да представи работата си по проучване и опазване на китоподобните. Ще бъдат обсъдени бъдещи планове и възможности за съвместна работа.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Nacionalna-rabotna-sreshta-za-opazvane-na-kitopodobnite-shte-se-provede-v-Pomorie-355107
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.