Млади художници от Несебър спечелиха наградите на национален конкурс
Автор: Екип Burgas24.bg 14:53 / 21.05.2012Коментари ()1149
©
В навечерието на 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, Фондация «Европейски инициативи-Димитър Янков» Несебър отличи призьорите от националния конкурс "Възрожденските къщи в България". Отличията бяха връчени на специално организирано тържество в несебърското училище.

Конкурсът, по инициатива на Андиопа Цветкова - преподавател по изобразително изкуство в училището, бе обявен по случай 130-годишнината от основаването на първото българско училище в Несебър. Той се проведе в три възрастови групи. Творбите бяха класирани от комисия излъчена от Дружеството на художниците в Несебър.

Във възрастовата група от 7 до 10 год. първо място зае 9-годишната Сани Попова от Несебър, втори е 10-годишният Константин Антонов - от българското училище в Барселона- Испания, а трета - 9-годишната Карина Кузнецова-от Несебър.

Във втората възрастова група от 11 до 13 год. на първо място са класирани 13-годишната Ина Добрева от Несебър и 12-годишният Владимир Стаменов от с.Трудовец, Oбщина Ботевград. Втора е 13-годишната Емилияна Арбалиева от Копривщица,а третото място бе отредено на 13-годишната Ренета Колева от Попово.

В трета възрастова група от 14 до 18 год. на първо място е 14-годишната Виктория Петрова от Попово, втора- 14-годишната Нина Паничарова от Копривщица,а трети-14-годишният Анастас Пиков от Несебър.

Изложбата с отличените творби бе открита от директорката на училището Тодорка Желязкова, с приветствие към наградените се обърна Яна Христова, началник на отдел «Образование, извънучилищни и други дейности» в Община Несебър, а наградите на призьорите, осигурени от фондация «Европейски инициативи-Димитър Янов», бяха връчени от Мара Момчилова.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Mladi-hudozhnici-ot-Nesebur-specheliha-nagradite-na-nacionalen-konkurs-353564
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.