Много заявления за отваряне на нови обекти в БАБХ-Бургас за летния сезон
Автор: Екип Burgas24.bg 11:55 / 08.05.2012Коментари ()938
©
През тази седмица Областната агенция за безопасност на храните ще регистрира търговски обекти. Д-р Павел Павлов, началник отдел "Контрол на храни" в агенцията посочи, че във връзка с предстоящия летен сезон са се натрупали много заявления за отваряне на нови обекти или сезонни такива, и то предимно по Черноморието. На ден пристигат средно по 30 такива заявления за регистрация по закона за храните. Регистрацията им обаче няма да попречи на проверките, които извършават екипи на агенцията. За изминалата работна седмица са направени 102 проверки на различни обекти. Няма съставени актове, но има издадени седем предписания относно привеждане на обекти в съответствие с ветеринарно-санитарните хигиенни изисквания по отношение на сграден фонд и оборудване, някои от тях са и за непълно водене на системите за самоконтрол.

Във връзка със заповедта за тематични проверки за Великден и Гергьовден са проверени 83 обекти за плодове и зеленчуци, за търговия на дребно с храни и обекти за обществено хранене. Д-р Павлов припомни, че акцента в проверките бе върху агнешкото месо и пресните плодове и зеленчуци. Съставени са три акта за превишен асортимент в обектите, предлагали повече неща отколкото е разрешено по удостоверение за регистрация. Няма храни насочени за унищожаване.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Mnogo-zayavleniya-za-otvaryane-na-novi-obekti-v-BABH-Burgas-za-letniya-sezon-350131
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.