Община Бургас отново е кандидат за годишния приз на "Фондация за прозрачни регламенти"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:09 / 03.05.2012Коментари ()507
© Burgas24.bg
Община Бургас отново е кандидат за годишния приз на "Фондация за прозрачни регламенти", който се връчва за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации. Тя е и негов носител от миналогодишния конкурс.

Целта на инициативата е да стимулира партньорството между администрациите и структурите на гражданското общество, както и да поощри добрите примери в това отношение.
Призът представлява бронзова статуетка, която се връчва в четири категории:

- Най-прозрачна областна администрация;
- Най-прозрачна общинска администрация;
- Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията;
- Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията.

* През месец май 2012 г. ще бъде извършена оценка съгласно Регламента на конкурса:

- От широка обществена комисия за категориите "Най-прозрачна областна/общинска администрация"

- От гражданите за категориите "Най-добра практика за партньорство между областна/общинска администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията".

Оценката от гражданите се извършва чрез гласуване онлайн в сайта на ФОНДАЦИЯ ЗА ПРОЗРАЧНИ РЕГЛАМЕНТИ - www.ftr-bg.org. Вотът може да бъде подаден в периода 1 май - 31 май, като всеки човек с актуален e-mail може да гласува за всяка една публикувана практика, но само с един глас за една кандидатура в дадена категория от съответния e-mail.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtina-Burgas-otnovo-e-kandidat-za-godishniya-priz-na-Fondaciya-za-prozrachni-reglamenti-349004
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.