Младежи се запознаха с ползите от доброволчеството
Автор: Екип Burgas24.bg 12:03 / 02.05.2012Коментари ()682
©
Младежи имаха възможност да се запознаят със същността, стъпките и ползите от доброволчеството. "Доброволчеството учи..." беше темата на презентация с лектор Виолета Радева директор на БЧК - Бургас, в рамките на проекта МИКЦ-Бургас "Гласът на младите" към Сдружение "Младежки Глас" по Националната програма за младежта към НЦЕПИ.

В своят над 10 години опит в доброволческият мениджмънт г-жа Радева уточни, че в същността на доброволчеството стоят съпричастността, солидарността и хуманността.

"Доброволческите дейности включват подкрепа на определена кауза, възпитава в основни човешки ценности и учи на отговорност. Ползите от доброволческият труд играят важна роля в професионалното ориентиране на младите хора. Те се учат да развиват своите идеи, участват в организирането на обучения, обмени, събития, проекти и кампании, да мислят за възможностите около себе си и за това как могат да се възползват от тях. Доброволческият труд създава у
©
хората усещане, че са част от едно общество и имат своите отговорности към неговото развитие'' допълни г-жа Радева.
Младежите се запознаха още с етапите на работа с доброволци и добрволческия цикъл в една организация.

Сдружение "Младежки Глас" през същия ден откри и нов офис в Слънчев бряг с председател Йордан Георгиев, който ще организира младежките дейности. Офисът ще има за цел да бъде по достъпен за младите хора и да развива структурата на месно ниво.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Mladezhi-se-zapoznaha-s-polzite-ot-dobrovolchestvoto-348577
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.