Иззеха над 1,4 км бракониерски мрежи при проверки на язовир “Мандра"
Автор: Екип Burgas24.bg 10:41 / 04.04.2012Коментари ()600
©
В рамките на три последователни дни, инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА Бургас са извършили проверки на язовир "Мандра" и езеро "Вая". При проверките са иззети общо 1 450 метра бракониерски мрежи. Проверени са 30 любители риболовци, като са съставени 2 акта на лица, извършващи риболов без билет.

Бракониерските мрежи са иззети от язовир"Мандра", като в първия ден са открити 600 метра мрежи с уловена в тях около 30 кг риба /костур/, която е върната във водоема. На следващия ден са открити още 750 метра бракониерски мрежи, като в тях не е имало уловена риба. Край устието на река Факийска, която се влива в язовир "Мандра" са открити 2 бр. мрежи по 50 метра всяка. Всички мрежени риболовни уреди са иззети и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители.

В района на кв. "Сарафово", инспекторите са хванали и бракониер, извършващ улов на черноморска скарида. От нарушителя е конфискуван риболовен уред - винтер и му е съставен акт за извършване на незаконен улов без разрешително за стопански риболов.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Izzeha-nad-1-4-km-brakonierski-mrezhi-pri-proverki-na-yazovir-Mandra-342038
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.