Започват проверките на НАП - Бургас за несвързани касови апарати
Автор: Екип Burgas24.bg 11:49 / 03.04.2012Коментари ()651
© Burgas24.bg
Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас започва от днес мащабни проверки по отношение на това дали търговците са изпълнили изискването да свържат своите касови апарати със сърварите на Националната агенция за приходите. Това съобщи Христо Узунов, говорител на приходното ведомство в Бургас. Срокът изтече вчера. Ще бъдат проверявани абсолютно всички търговски обекти.

"За да не се получават неблагоприятни последици за търговците, в случаите, в които те не са успели по едни или други причини да свържат своите фискални устройства нека да не отчитат обороти и по-добре търговският обект да бъде затворен за известно време за да се изпълни изискването, защото санкциите са твърде високи. Ако установим, че в определен търговски обект се извършва дейност, а същевременно фискалното устройство не е свързано дистанционно с НАП, тогава следва принудително затваряне на обекта и санкции, които могат да достигнат до 10 000 лева. Ако има свързани дистанционно фискални устройства и в същия обект има други, на които също се отчитат обороти, а те не са свързани ще последват същите санкции", обясни Узунов.

В този процес един търговец може да прецени реално колко фискални устройства иска да запази и една малка част от фискалните устройства остават несвързани и излизат от употреба, допълни той. Ние проверяваме дали работещите фискални устройства са свързани с НАП, обясни говорителят на НАП в Бургас. Над 17 000 фискални устройства само в Бургас вече имат връзка с НАП. Ще бъдат проверявани и т.н. ведомствени бензиностанции, тъй като те трябва да извършват дейност продажба на горива само за вътрешна употреба. Ако се установи, че се извършват продажби на горива за клиенти, там също ще бъдат наложени санкции, допълни той.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zapochvat-proverkite-na-NAP-Burgas-za-nesvurzani-kasovi-aparati-341763
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.