Бургазлии все по-съвестно изпълняват задълженията си към местния бюджет
Автор: Екип Burgas24.bg 17:27 / 28.03.2012Коментари ()587
© Burgas24.bg
Продължава кампанията по плащане на местните данъци и такси към Община Бургас като до края на април хората могат да направят това с 5% отстъпка. Румяна Иванова, директор на дирекция "Местни приходи от данъци, такси и реклама" в общината каза, че тази година опашки пред касите на общината няма, но не защото хората не си плащат дължимото, а напротив, опашки няма заради отворените каси в териториалните дирекции. Друга причина е че и тази година данъчни посещават съставните селище, където на място хората могат да платят налозите си.

Днес касиер е в с. Извор, а по график до 21 април ще бъдат посетени всички съставни на общината селища. Според Иванова в последните години се забелязва тенденцията гражданите все по-съвестно да изпълняват своите задължения към местния бюджет. 

"Това от една страна се стимулира и от предприетите от нас действия през последните години за принудително събиране и това всъщност дава отражение и върху постъпленията в периода на кампанията. Голяма част от хората искат да спестят тези 5%, които закона им дава като преференция за плащане до 30 април. Колко хора обаче до момента са платили не мога точна да кажа", посочи Иванова.

Чрез интернет страницата на общината има възможност всеки да провери колко дължи. По думите на Иванова тази възможност е много удобна и хората се възползват, защото много да проверят както своите задължения, така и своите декларации. Също така могат да получат достъп до т. нар. електронно досие и лицето може да си провери както декларираните данни, така и плащанията и задълженията.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgazlii-vse-po-suvestno-izpulnyavat-zadulzheniyata-si-kum-mestniya-byudzhet-340423
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.