Бургаски ученик влиза в роля на Джон Траволта, дори си пуска дълга коса
Автор: Екип Burgas24.bg 14:28 / 22.03.2012Коментари ()689
Дванайсетокласникът от бургаското музикално училище Георги Пеев влиза в роля от мюзикъла "Брилянтин". Мюзикълът тръгва на турне из страната като премиерата му ще бъде на втори април в Благоевград, където ще се играят три спектакъла. Следват представления в Пловдив, Стара Загора, София, Бургас и Варна. Проектът е съвместен на бургаските музиканти от "Левон Манукян колегиум музикум" с диригент Левон Манукян и Американския университет в България.

Всички в екипа са любители, посочи на пресконференцията Левон Манукян. Участниците в мюзикъла са избрана с кастинг, общо 27 студенти. Спектакълът ще има субтитри, всички реплики са на английски език. За втора година общо 14 бургазлии в оркестъра на Левон Манукян, участват с американския университет в подобна програма, като миналата година е бил поставен мюзикълът "Мулен руж".

"Тазгодишният мюзикъл има два варианта - филма и мюзикъла. Аз правя трети вариант - филмовия, но на сцена", обясни диригентът. В София представлението ще бъде поставено в зала 1 на НДК, а в Бургас мюзикълът ще бъде на 12 април в НХК. Самият Георги Пеев, който изпълнява ролята, изпята и изтанцувана от Джон Траволта, посочи, че за да влезе в "кожата" на героя си е пуснал дълга коса, а с танците няма никакъв проблем.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaski-uchenik-vliza-v-rolya-na-Dzhon-Travolta-dori-si-puska-dulga-kosa-338756
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.