Несебър сваля реклами заради ЮНЕСКО
Автор: Екип Burgas24.bg 15:09 / 16.03.2012Коментари ()666
© Burgas24.bg
Търговци и хотелиери от Стария Несебър ще трябва да свалят всички кичозни рекламни табели, които са окачили върху сградите. Решението за масовата акция, която ще стартира всеки момент, е на общинския съвет.

Местните власти вече приеха и специална наредба за рекламно-информационната дейност, която ще влезе в сила от този сезон. Старинният град ще трябва да посрещне първите туристи с абсолютно нов облик. Общинарите разрешават собствениците на търговски обекти да ги рекламират, но по подходящ начин и със семпли табели или пана. Те трябва да са съобразени с новия план за управление на Стария Несебър, който се подготвя в Министерство на културата.

Строгите мерки, с които ще се изчисти древният град от шарени табели и неонови лампи, се вземат заради изискванията на ЮНЕСКО. Наредбата разпорежда всички рекламни табели да бъдат с минимални размери и изработени от специално посочени материали. Ограничение има също за цветовете и шрифтовете на рекламните надписи. Местните власти предупреждават, че собствениците трябва да ги разположат върху сградите по начин, по който няма да загрозяват архитектурния им вид.

Източник: в. "Стандарт"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Nesebur-svalya-reklami-zaradi-YuNESKO-337233
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.