Започва реализацията на проекта за реконструкция на мостика и остров "Св. Анастасия"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:02 / 08.03.2012Коментари ()1830
©
Започва реализацията на проекта за реконструкция на мостика и остров "Света Анастасия". Това бе темата на пресконференцията на която бе представен проекта "Културно-историческо наследство на о. Св. Анастасия и гр. Бургас- атрактивна и конкурентно способна туристическа дестинация" ,който се финансира по ОП "Регионално развитие".

Пресконференцията откри кметът на Бургас Димитър Николов, който първо поздрави бургазлийки с празника и им пожела да са здрави, много положителни емоции и да са все така успешни. Мястото на представянето на проекта не бе случайно. То се състоя в Културен център " Морско казино", откъдето се открива панорамна гледка към символа на Бургас - моста и острова. В пресконференцията участваха още главният архитект на Бургас Веселина Илиева, зам. кметът Атанаска Николова, директорът на дирекция "Евроинтеграция" Руска Бояджива.

Поканени бяха и ръководствата на Пристанище Бургас, Морска администрация, Регионален бургаски музей и председателят на строителната камара - институции, с чието съдействие предстои да се реализира този нов бургаски проект, който има за цел да популяризира природата и историческото наследство на града.

Кметът Николов призова бургаските строители да бъдат активни и да участват в закупуване на тръжна документация за участие в реализирането на проекта. "До 15 април тече срокът, в който всички строителни фирми могат да кандидатстват за участие в строително-монтажните работи по този проект. Ако няма процедура на обжалване срокът, след като се подпише договора с изпълнителите за реконструкция на мостика е 5 месеца, а на остров Св. Анастасия 9 месеца. Предвид възможността тези строителни дейности да се извършват само лятото предварително искаме да предупредим бургазлии и гостите на града , че лятото моста ще бъде затворен за обществен достъп за безопасност, за да може фирмите коректно да си изпълнят укрепителните и строителни дейности", обясни Николов.

На въпрос дали строителните дейности през лятото няма да са в конфликт с разпоредбите за забрана на строителството в курортните градове през летния сезон главният архитект Илиева посочи, че практически няма друго време когато тези строително- възстановителни дейности да се извършат, тъй като през зимата морето е бурно и до острова няма достъп. От друга страна става дума за реализирането на европейски проект и усвояване на средства, за които има посочени конкретни срокове, който трябва да се спазят и в тази връзка се надява да няма конфликт с регионалното министерство.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 64
16.03.2015 »
15.09.2014 »
11.09.2014 »
30.08.2014 »
25.08.2014 »
22.08.2014 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zapochva-realizaciyata-na-proekta-za-rekonstrukciya-na-mostika-i-ostrov-Sv-Anastasiya-335062
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.