Музей на мафията откриха в Лас Вегас
Автор: Екип Burgas24.bg 09:06 / 16.02.2012Коментари ()475
©
В столицата на хазарта Лас Вегас откриха музей на мафията. Идеята хрумнала на Денис Бари и съпругата му Катлин, бивши служители в Националния музей на шпионите във Вашингтон. Пет години усилен труд и 42 милиона долара са вложени в мащабния проект. Изложбената площ се простира на 17 хиляди кв. м.

Сградата на музея също е свързана с организираната престъпност - това е бивш федерален съд, едно от местата, на които е работила специалната сенатска комисия "Кефовър", разследвала дейността на престъпните фамилии в САЩ. Запазена е и залата, в която са протичали слушанията.

"Събирането на документални свидетелства от историята на Сухия режим беше много тежка задача. Ясно е, че мафията не си води записки, когато планира нечие убийство, а след като го извърши, оръжието се унищожава" - каза Денис Бари.

Кураторите показват стотици фотографии, оръжия и вещи, свързани с дейността на мафията. Специален отдел е посветен на Сухия режим и свързаното с него незаконно производство на алкохол. Националният музей на мафията отвори врати на 14 февруари. Датата е избрана неслучайно - на този ден през 1929 г Ал Капоне организира прочутото Чикагско клане.

Източник: Ekipnews



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Muzei-na-mafiyata-otkriha-v-Las-Vegas-329444
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.