Над 9 млн. лв. заложени за образованието в общината за 2012-а
Автор: Екип Burgas24.bg 15:35 / 19.01.2012Коментари ()606
© Burgas24.bg
Над 9 700 000 лева са заложени за ресор образование в бюджета на общината за тази година. Заложната сума е по-висока в сравнение със средствата през миналата година средства, каза по време на представянето на бюджета на общината кметът на Бургас Димитър Николов.

"Община Бургас има амбициозна задача да направи така ,че 90% от детските градини на територията на общината да изглеждат модерно, съвременно, да бъдат санирани, така както една нова детска градина. Изключително тежка задача, което означава, че през тази година ще се наложи да реконструираме 16 старо съществуващи детски градини, да изградим 2 нови и да построим и 1 ясла.

Втората ни задача в образованието да направим същото и за училищата ни. В края на годината 50 % от училищата на територията на общината ще бъдат съвременни, санирани, с нова дограма, ремонтирани класни стаи, с подновени тоалетни. Желанието на ученици, родители и преподаватели е да започне програмата по реконструиране и изграждане на дворовете на училищата и създаване на нови условия на спортните площадки. В момента 99% от тях са, които в момента повечето са стар асфалт от 30 години, напукан, който пречи на децата за спортуват нормално", посочи Николов.

Той допълни, че през тази година задачите към неговият заместник в областта на образованието и културата Йорданка Ананиева ще се утроят. Той допълни, че като кмет делегира изключително високо доверие на колегите си заместници е сигурен, че те няма да го подведат и тази година.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nad-9-mln-lv-zalozheni-za-obrazovanieto-v-obshtinata-za-2012-a-321659
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.