Нова форма за образование и възпитание на малчуганите от община Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 14:24 / 19.01.2012Коментари ()483
©
Във вчерашния ден библиотеката и ОДЗ "Делфинче" в Свети Влас, стартираха съвместен проект "Библиотеката - място за възпитание, обучение и забавление". Неговата цел е да насърчи децата към четене, като привлече и родителите в това начинание.

Представянето на тази форма на образователно и възпитателно сътрудничество събра сред тихия уют на книгите децата от подготвителна група на детското заведение в град Свети Влас заедно с техните учители и родители. Директорът на ОДЗ "Делфинче" г-жа Сузана Говедарска представи целите и дейностите на проекта, а домакинът на събитието, библиотекарката Лиляна Белчинова обясни на децата как е подредена библиотеката и как да намират бързо и лесно книгите, които искат да прочетат.

Всеки един от бъдещите първокласници получи и специален подарък - безплатна едногодишна индивидуална читателска карта. Поздрав и благодарност от страна на възпитаниците на детското заведение бяха песните и стиховете, които те изпълниха пред присъстващите. Малчуганите не пропуснаха да покажат и готовността си да превърнат книгата в свой незаменим приятел. Събитието уважиха и гости от Общинска администрация Несебър, които също поздравиха децата и им подариха интересни книжки.

Вълнуващата проява е пример на добра практика на сътрудничество между детската градина, семейството и обществените институции в предучилищната подготовка на най-малките жители на община Несебър.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Nova-forma-za-obrazovanie-i-vuzpitanie-na-malchuganite-ot-obshtina-Nesebur-321628
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.