Кметът иска благоустрояване на Стария съд и парка пред него
Автор: Екип Burgas24.bg 14:32 / 17.01.2012Коментари ()1067
Кметът Димитър Николов призовава Министерство на правосъдието да вземе мерки за ремонт и саниране на Стария съд в Бургас. Там са настанени Агенция по вписванията и още няколко държавни служби. Ежедневно мястото се посещава от стотици граждани, а фасадата на сградата, която е държавна собственост, буквално се разпада и е опасна за минувачите.
От своя страна кметът поема ангажимент с общински средства да се благоустрои и със съвременен проект да се озелени паркът пред Стария съд.

"Заедно местна и държавна власт можем да направим района по-безопасен и приятен за хората, които го посещават. В Бургас доброто ни партньорство е доказано. То даде резултат при няколко други проекта. Вярвам, че съвместно ще изпълним и този", каза Димитър Николов.

Междувременно бургаският кмет нареди да се събори опасна сграда в задния двор на Драматичен театър "Адриана Будевска". В продължение на десетилетия тя е използвана като склад за въглища. В момента е полусрутена, а едновременно с това често посещавана от клошари. Паралелно със събарянето Община Бургас ще изготви проект за благоустройство на освободения терен.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Kmetut-iska-blagoustroyavane-na-Stariya-sud-i-parka-pred-nego-321032
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.