Хазяйката-похитител на бургаския квартирант е освободена след нощ в ареста
Автор: Екип Burgas24.bg 12:21 / 13.01.2012Коментари ()667
© Burgas24.bg
Хазяйката, която плени квартирантите си, защото искат да прекратят договора си за наем и да се изнесат, беше освободена само след една нощ в ареста. 49-годишната Капка Кузманова заедно с приятеля си Георги Спасов, дъщеря си и още двама нейни близки бяха закопчани при акция във вторник вечерта.

Случката, която колкото криминална се оказа толкова и комична, се разигра малко преди 20 часа вечерта във вторник. Тогава студентите по медицина от Бургас Методи Милушев и Кристиян Апостолов казали на Капка, че искат да се изнесат от апартамента й в столичния кв. "Манастирски ливади", защото договорът за наем не ги устройва. Вместо да си уредят сметките обаче, приятелят й Георги извадил пистолет и заплашил младежите. Според хазаите те трябвало да им платят над 2000 лева пропуснати ползи заради прекратения договор.

Ти оставаш тук като гарант, че парите ще бъдат платени, а приятелчето ти отива да ги търси", казал Георги, докато размахвал оръжието пред изплашения Методи. Именно Спасов ще отнесе най-тежко наказание от петимата задържани, обясниха от МВР. Срещу него вече е повдигнато обвинение за това, че е държал младежа в плен против волята му. Засега Георги е оставен в ареста за 72 часа, като предстои днес Софийският районен съд да реши дали да го пусне или да го остави за постоянно зад решетките. За подобно престъпление законът предвижда до 6 години лишаване от свобода.

"Когато освободеното момче се свърза с нас, беше доста изплашено", разказаха разследващи от Седмо районно. Полицаите веднага започнали да мислят различни варианти за освобождаването на Методи. Цивилни ченгета обградили блок 27 и забелязали, че хазяите често стоят на прозореца на първия етаж и гледат какво се случва пред входа. Затова, долепени плътно до стените на блока, разследващите успели да минат незабелязано под прозореца и да влязат във входа. Улеснил ги фактът, че вратата към стълбите стои отключена.

Чудехме се дали да разбием вратата и да действаме по-твърдо, или да водим преговори", обясниха участници в акцията. Докато полицаите кроели планове, решили свободният Кристиян да се обади на хазяите и да каже, че е събрал само една част от парите, за да проверят дали Капка и Георги ще са доволни на този вариант. Апостолов казал, че успял да събере 1500 лева, които напълно удовлетворили хазяите. Момчето тръгнало да ги носи и след като влязло във входа, полицаите му казали да стои във фоайето. През това време ченгетата натиснали бравата, която се оказала отключена, и миг по-късно Методи бил свободен, а останалите в жилището - арестувани.

"Смущаващото в случая беше, че тези хора изобщо смятаха, че това да размахаш пистолет пред някого, е съвсем в реда на нещата и че проблемите се решават по този начин", коментираха от МВР.

Източник: в. "Монитор"



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Hazyaikata-pohititel-na-burgaskiya-kvartirant-e-osvobodena-sled-nosht-v-aresta-319912
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.