Новогодишен флашмоб в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:11 / 28.12.2011Коментари ()1352
Бургазлии ще изпеят и изтанцуват коледния химн All I want for Christmas по време на първия в града флашмоб в четвъртък. Събитието ще се проведе на така наречения "Пъп на Бургас" на главната улица "Александровска". Проявата е по идея на танцова школа "Дюн" и се организира във Фейсбук.

Събраното множество ще изиграе клубния танц върху парчето на Марая Кери и на финала ще хвърчат коледни шапки. Това е условието за участие, за да е пълна емоцията всеки участник трябва да си носи празничния символ на главата. Движенията на танца са ефектни, но много лесни за запаметяване и организаторите са убедени, че всички ще могат да се включат в ритъма.

Два пъти през деня ще има флашмоб за бургазлии от 14 и от 18 ч. "Събитието е изцяло некомерсиално и се прави за удоволствие. Искаме по този начин да отбележим и настъпването на Новата година и да ни бъде хубаво заедно. Когато свърши танца се разделяме и всеки си отива по пътя", обясни ръководителят на танцовата школа Петя Стойкова.

флашмоб: Внезапна или моментна тълпа означава в буквален превод от английски понятието флашмоб (flashmob). Като явление на градската среда, флашмобът представлява предварително организирана масова акция. Идеята на този вид инициатива е голяма група хора да се появи изневиделица на обществено място и в продължение на броени минути да изпълни някакво действие или танц, а след това да се разотиде също така внезапно, все едно нищо не се е случило.

Източник: в. "Стандарт"



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Novogodishen-flashmob-v-Burgas-316174
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.