Избраха Кръстьо Тодоров за бургаския художник на 2011 година
Автор: Екип Burgas24.bg 15:47 / 06.12.2011Коментари ()1956
Бургаските художници откриха по традиция изложбата си по повод празника на града Никулден. На тържеството присъстваха кметът на Бургас и областният управител Константин Гребенаров. В началото на тържеството председателят на съюза на бургаските художници Георги Динев представи юбилярите в гилдията. Цветя и грамоти бяха връчени на Красимир Зинин и на Петър Пецин, който тази година честват 60 години. По повод 65 си юбилей бе поздравен и най- добрия художник сред бизнесмените Руси Куртрлаков, който получи и даретилска диплома, защото не веднъж е помагал на художниците в трудни моменти.

По повод своите 70 години цветя и почетна награда - пластика получи доайенът на дружеството бургаските художници Ненчо Токмакчиев. Трима бяха номинираните за наградата художник на годината. Тя се връчва не само за изяви през годината, а и за творчески постижения.

"Художник на годината се избира с тайно гласуване. Тази година бяха номинирани трима души - Жеко Стоянов Нели Гочева и Кръстьо Тодоров. И тримата са автори с достатъчно брой самостоятелни изложи зад гърба си и изяви зад граница", каза Георги Динев. Кметът Димитър Николов съобщи името на художника на 2011-та година - Кръстьо Тодоров.

" Благодаря за тази награда. За мен тя означава признание за цялостно творчество и се радвам, че съм на прав път. Още по-голяма тежест има за мен наградата, че е награда за град Бургас, освен че е най-добрия и красивия, той е и артистичен, и творчески град. Благодаря на гилдията и честит празник", каза развълнувания художник.

По време на церемонията бе обявен и избраният за Бург на годината. За носител на това звание бе избрана младата Мари Славова за световната й титла по брейк. В номинациите за Бург на годината бяха още спасителите от АМ "Тракия" Васко Ристевски и Стефан Иванов, които бяха част от празника на Бургас, режисьорът Камен Калев, за постиженията му в киното и популяризирането на Бургас и архитектите Десислава Стоянова и Марияна Стъргова, защото върнаха детството в новата стена на приказките.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 155
08.12.2016 »
06.12.2016 »
06.12.2016 »
06.12.2016 »
06.12.2016 »
06.12.2016 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Izbraha-Krustyo-Todorov-za-burgaskiya-hudozhnik-na-2011-godina-310722
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.