Деца от с. Свобода учат и предават знанията си за ХИВ/СПИН възпитание
Автор: Екип Burgas24.bg 08:53 / 01.12.2011Коментари ()2589
©
Специална група деца от село Свобода направиха много, за да учат и предават знанията си за ХИВ/СПИН възпитание. Доброволческият клуб "Заедно ще успеем" - група от около осем деца от село Свобода, работиха усилено, за да осведомят своята общност за ХИВ/СПИН възпитанието.

Клубът беше създаден от доброволеца от Корпусът на мира, Катлийн Джеймс и е създаден за деца, които искат да направят промяна в своята общност. През изминалите два месеца децата участваха в проекти за ХИВ/СПИН информираността от цяла България, включително създаването на правилна първоначална ХИВ/СПИН осведоменост. Децата са научили много за болестта и създават проекти, за да осведомят своята общност. Един такъв проект е печене на бисквитки с осведомителна лентичка на СПИН. Те ги продават в града, за да платят материалите по ХИВ/СПИН осведомеността. Тези деца участваха в жива дискусия и игри, за да научат повече относно епидемията. В навечерието на празника Вси светии, децата имаха парти, което завърши с игра на любопитни факти за СПИН осведомеността. На тази игра също присъстваха много възрастни от общността. Играта предизвика голяма беседа и дебат сред децата и възрастните. Децата са горди от работата, която са извършили, и се надяват, че това ще насърчи хората да се опитат да избягват високото рисково поведение.

На световният ден за борба със СПИН децата ще участват във фото кампания, която ще бъде поставена в интернет, за да донесе широко послание към света. Посланието е, България и децата на село Свобода да помнят и да се грижат за жертвите на СПИН по целия свят. Те ще работят усилено, за да предпазят своето общество от СПИН.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Deca-ot-s-Svoboda-uchat-i-predavat-znaniyata-si-za-HIVSPIN-vuzpitanie-309317
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.