Правят замервания относно противошапната ограда на границата с Турция
Автор: Екип Burgas24.bg 15:41 / 17.11.2011Коментари ()992
© Impact Press Group
Фирмата, която ще изготвя проекта за огражденията на границата с Турция, които ще ни пазят от разпространението на болестта шап вече прави замервания на терен. Това съобщи управителят на бургаска област Константин Гребенаров. С това първият етап от процедурата приключва. Стойността на проекта е около 480 000 лева без ДДС.

"Служители на фирмата вече работят на терен", каза областният управител. " Дори ми се обадиха от трасето. Всъщност тежестта от която преценихме, че ще изберем точно тази фирма е не само цената, а срока за изпълнението на плана. Нас от една страна ни притиска времето, тъй като ще трябва да обявим търг за изпълнението на самата ограда и това също ще отнеме време, а от друга страна се притеснявахме дали фирмата, която ни предлага най-кратък срок ще е в състояние да изпълни ангажименти. Поканихме представители на фирмата при нас да ни убедят, че за срок от 31 дни ще успеят да изпълнят заданието. Те действително ни доказаха , че притежават 14 мобилни групи, които вече са по трасето и ни увериха, че ще успеят в рамките на срока да изпълнят проекта", каза Гребенаров.

Той допълни, че след като проектът, който е общ за трите области Бургас, Хасково и Ямбол е готов след това всяка една област сама ще си търси изпълнител за огражденията. Областният управител каза, че надява до края на тази година тези процедури да приключат и най-късно в началото на следващата да започне самото изпълнение на оградата. Към момента няма обезпокояващи факти относно наличието на вируса на шап, който се разпространява при студено време. Гребенаров каза, че от ЕС са отпуснали на страната ни голяма сума пари за превенция на шапа и в момента тези мерки се изпълняват.

"Това са наблюдателни мероприятия от самите стопани и от ветеринарните служби по места", каза Гребенаров. Той допълни, че се надява този път шапния вирус да не ни засегне, тъй като това е коствало много на държавата, а най-вече и на стопаните, които загубиха своите животни.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 84
02.11.2012 »
03.09.2012 »
26.04.2012 »
20.04.2012 »
18.04.2012 »
18.04.2012 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница
Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Pravyat-zamervaniya-otnosno-protivoshapnata-ograda-na-granicata-s-Turciya-305632
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.