Бургас със специална политика за привличане на руски туристи
Автор: Екип Burgas24.bg 12:49 / 14.11.2011Коментари ()1269
©
"Всички руски граждани, които искат да закупят имот или да почиват в Бургас, ще попаднат в една приятелска атмосфера. През следващата година ще имаме специална политика, насочена към тях. Дори ще каним на Spirit of Burgas известни руски групи, за да се чувстват като у дома си".

Това каза кметът Димитър Николов на среща с руски журналисти, участващи в инициативата "БОЛГАРИЯ ГЛАЗАМИ РОССИЙСКИХ ЖУРНАЛИСТОВ".

Към кмета беше отправен въпрос за мнението му относно изграждането на нефтопровода Бургас - Александруполис.

"Това е болезнена тема за нашата община и за целия регион. Преди 3 години бе проведен референдум, в който 95 % от гласувалите се обявиха против проекта. Притесняват ни липсата на гаранции за безопасност и рисковете за туризма, който ни носи огромни икономически ползи. Още повече сме притеснени след скорошния разлив в Мексиканския залив, който дори мощна държава като САЩ не можа да овладее. Това решение е на правителството, но аз съм убеден, че сегашното българско правителство ще зачете местните интереси", отговори кметът Николов.

Според него руските граждани с инвестиционни интереси в региона също биха се чувствали по-спокойни, ако екологията не е застрашена.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-sus-specialna-politika-za-privlichane-na-ruski-turisti-304589
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.