Американци финансират първото бургаско училище
Автор: Екип Burgas24.bg 15:34 / 07.11.2011Коментари ()842
© Burgas24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Братя Миладинови":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 03.11.2011 г. бе сключен договор за отпускане на грант от фондация "Америка за България" на ОУ"Братя Миладинови" - Бургас.

Фондация "Америка за България" подпомага израстването и укрепването на динамична пазарна икономика и демократично общество в България и подкрепя страната в постигане на пълния потенциал на успешна и модерна европейска нация. Основана през 2008 година, Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Грантовете, които Фондация "Америка за България" предоставя, продължават отношенията на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България.

Един от водещите принципи е финансиране на проекти, които са със значителен иновационен компонент. Традиция за дейността на Фондация "Америка за България" е да подкрепя най-добрите учебни институции в страната.

"Мултифункционален кабинет" е проект на ОУ"Братя Миладинови". Целта на предложението е да се стимулира творческото начало у учениците и да се подобри качеството на обучението чрез прилагане на нови методи на преподаване, широко използване на информационните технологии и подобряване на училищната среда. Реализирането на проекта ще предложи съвременни образователни възможности.
Общата стойност на проекта е 41600 лева. Грантът, отпуснат от Фондацията е 33500, а останалата част се финансира от община Бургас и училищното настоятелство.

Инвестициите в такива решения се изплащат многократно. Те позволяват на учениците да се развиват като успешни личности, а на училищата - да бъдат по-конкурентни при утвърждаване на статута им като "институции на знание, творчество и иновации".


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Amerikanci-finansirat-purvoto-burgasko-uchilishte-302755
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.