Гробарите-рекетьори остават в ареста
Автор: Екип Burgas24.bg 14:22 / 04.11.2011Коментари ()4978
©
30-годишният Йордан Въчев по прякор Ларша заедно с Иван Пишиев и Тони Новачев ще останат в ареста, реши Окръжният съд в Бургас. Ларша и хората му са с задържани за организиране на престъпна група създадена с користна цел и днес съдът им наложи най-тежката мярка за неотклонение.

Преди два дни антимафиоти удариха бандата, която чрез силови методи се опитвала да наложи монопол над фирми за погребални услуги в Бургас. Закопчани бяха общо 8 души сред които и 48- годишна жена. Прокуратурата обвинява Йордан Въчев за ръководител на групата, а останалите двама са нейни членове.

Разследващите са установили, че Ларша ръководил формално две погребални агенции, а целта му била да сложи ръка над погребалния бизнес в региона. Останалите фирми в бранша са били рекетирани и насила принуждавани от хората му да се оттеглят. Мафията си служила със заплахи и насилие от пукане на гуми и умишлени палежи на автомобили, до закани и физическа саморазправа.

Тримата остават зад решетките, като е възможно да им бъдат повдигнати и нови обвинения. Разпитите на свидетели продължават. Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана пред АС Бургас.

Източник: Дарик




Още по темата: общо новини по темата: 1
03.11.2011 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Grobarite-reketyori-ostavat-v-aresta-302046
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.