Цял "Славейков" търси помощ в дежурния кабинет на болницата в комплекса
Автор: Екип Burgas24.bg 13:54 / 03.11.2011Коментари ()740
© Burgas24.bg
Хипертония при възрастните и висока температура при деца са най-честите състояния, заради които жителите на к-с "Славейков" търсят лекарска помощ в дежурния кабинет на Бургаската болница, който се намира в комплекса.

Той се помещава в Медицински център II ( до 9-то ОДЗ) в к-с " Славейков" и е обозначен с табели. В кабинета дежурят лекари от Спешното отделение на бургаската болница. Кабинетът работи през нощта - от 20.00 до 8.00 ч., а през почивните дни - денонощно.

Прегледите са абсолютно безплатни, не е нужен талон от личен лекар или направление. В кабинета могат да търсят помощ и живеещи в други комплекси. При по-сериозни състояния и нужда от прием в болница, това се случва веднага с линейка.

От три седмици в кабинета в к-с "Славейков" всяка вечер дежурят лекари от МБАЛ-Бургас.

"Откакто е отворил кабинетът - няма и месец, през него са преминали над 30 души, като 5 от тях са приети в болница. Пациентопотокът постепенно се увеличава, защото хората все още не знаят за тази възможност", каза д-р Нигохос Топузян, началник на Спешно отделение.

Отварянето на кабинета стана със съдействието на Община Бургас след срещи на ръководството на болницата с кмета Димитър Николов. Жителите на к-с "Славейков" сами пожелаха отварянето на кабинет за спешна и неотложна помощ. Преди това при нужда от лекар вечерно време им се налагаше да търсят джипито си, което да ги пренасочи към здравно заведение, с което има договор.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Cyal-Slaveikov-tursi-pomosht-v-dezhurniya-kabinet-na-bolnicata-v-kompleksa-301774
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.