През декември гледат жалба срещу наредба на ОбС за "такса смет"
Автор: Екип Burgas24.bg 10:59 / 03.11.2011Коментари ()658
©
Гражданска Инициатива Справедливост - Бургас съобщава че, на 01.12.2011 в Административен Съд - Бургас ще се гледа жалбата на ГИС - Бургас, юридически и частни лица срещу наредба на Общински Съвет Бургас за определянето и управлението на местни такси и цени на услуги на територията на Община Бургас , в нейната част касаеща "такса смет".

На сайта на Гражданска Инициатива Справедливост
са достъпни формуляри за всички желаещи юридически и частни лица да се присъединят към тази жалба. Масовото участие в тази акция на ГИС и други бургаски граждани, ще е показателно за важността на това дело.

ГИС-Бургас напомня, че идентично дело бе заведено срещу наредбата на Софийски Общински Съвет и съответно спечелено на първа инстанция. Във връзка със това нашата организация призовава бургаските граждани да НЕ ПЛАЩАТ такса смет до окончателното съдебно решение.

ГИС-Бургас съобщава , че подготвя ново дело срещу "Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Бургас" в нейната цялост, въз основа на нейната несъобразеност със закона за местни данъци и такси. Тези такси включват : такса за технически услуги, такса административни услуги, такса детски градини, туристическа такса и ред други плащания пряко утежняващи бюджетите на бургаските семейства и фирми.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Prez-dekemvri-gledat-zhalba-sreshtu-naredba-na-ObS-za-taksa-smet-301679
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.