Утре ще бъде облачно, за всеки случай си носете и чадър
Автор: Екип Burgas24.bg 17:06 / 26.10.2011Коментари ()414
© Burgas24.bg
Оставайки в югозападната периферия на антициклон, времето в страната и през следващото денонощие, особено в източните райони и в Дунавската равнина, ще се задържи по-ветровито /с умерен източен вятър/. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има из Северна България, докато в Южна ще се задържи по-значителна, дори на места и слабо ще превали. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в югозападните райони до 18°, в София 12°. Минималните утре сутринта ще са между 2° и 7°, по Черноморието 8°-12°, в София около 4°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца.

Само най-високите върхове на Рила и Пирин ще са над облачния слой. Билните части ще с частично в него, с мъгли. По северните склонове и в Родопската област на места слабо ще превали. Вятърът ще бъде умерен от изток. Дневна температура на 1200 м.н.в около 7°, на 2000 м около 3°.

По Черноморието ще се задържи ветровито, с умерен източен вятър. По-чувствително намаление на облачността ще има по северното крайбрежие, но по южното на места слабо ще превали. Максимални температури от 13° до 15°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Utre-shte-bude-oblachno-za-vseki-sluchai-si-nosete-i-chadur-299491
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.