Българинът не обичал да ходи при млади стоматолози
Автор: Екип Burgas24.bg 13:13 / 18.10.2011Коментари ()685
© Burgas24.bg
Много малко българи се доверяват на млади стоматолози. Повечето хора предпочитат да отидат при опитен зъболекар, за който са чували добри отзиви. По този начин обаче реализацията на младите специалисти у нас става сложна именно заради недоверието на пациентите.

Чуят ли за млад зъболекар, хората си представят голобрадо момче, което за първи път хваща онази страшна машинка с неприятния звук и не знае какво точно да прави с нея.

Българите нямат добро мнение за образованието, което получават младите стоматолози, и затова не вярват много в качествата им.

От желанието на хората да ходят при опитните зъболекари страдат млади стоматолози като доктор Георги Илчев. На своите 27 години той има стаж от почти 3 години зад гърба си.

Доктор Илчов казва, че най-трудно се печелят първите пациенти. Обикновено това са хора с неотложен зъбен проблем, които друг зъболекар няма как да приеме веднага.

Д-р Георги Илчов: "По принцип целта на всеки млад зъболекар е да си отвори собствен кабинет, но това вече не е толкова лесно, изискват се много средства и усилия и контакт с много институции."

Много колеги на доктор Илчов вече са в чужбина. Немалко от тях обаче казват, че и зад граница реализацията на младите зъболекари е трудна и е свързана с много пари.

Източник: БНТ



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Bulgarinut-ne-obichal-da-hodi-pri-mladi-stomatolozi-296790
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.